Smažené ovoce s kávovým krémem
Seznam surovin
- smetana na šlehání 350 mililitrů
- čokoláda bílá 100 gramů
- pudinkový prášek vanilkový 1/2 balíčku
- káva 3 lžíce (instantní)
- droždí 15 gramů
- mléko 140 mililitrů
- cukr moučkový 50 gramů
- vejce 3 kusy
- mouka pšeničná hladká 280 gramů
- víno bílé 200 mililitrů (případně růžové)
- jablka 2 kusy
- hrušky 2 kusy
- ananas 1 kus
- olej (na smažení)
Postup přípravy
V polovině dávky smetany na šlehání rozpustíme bílou čokoládu a necháme vychladnout. Z druhé poloviny dávky smetany, vanilkového pudinku v prášku a kávy uvaříme hustý pudink a rovněž jej necháme vychladnout.
Smetanu s bílou čokoládou necháme v ledničce alespoň tři hodiny a potom ji vyšleháme dotuha. Vychladlý pudink rozšleháme tak, aby v něm nebyly hrudky, a jemně do něj vmícháme vyšlehanou smetanu, čímž vytvoříme kávový krém.
Příprava těstíčka: Droždí rozmícháme v 50 ml vlažného mléka s trochou cukru. Vejce vyšleháme s mlékem, rozmíchaným droždím, přidáme mouku, víno a cukr a na teplém místě necháme 20 minut odstát. Ovoce očistíme, podle potřeby zbavíme jaderníků, jablka a ananas nakrájíme na silnější
kolečka, hrušku na silnější plátky.
Ve fritéze nebo ve vyšším hrnci rozehřejeme olej, ovoce postupně namáčíme do připraveného těstíčka a smažíme v oleji asi dvě až tři minuty z každé strany. Usmažené ovoce zbavíme na papírovém ubrousku přebytečného tuku a podáváme s vychladlým kávovým krémem.
Načítám komentáře...