Smažený květ bezu
Seznam surovin
- bez černý květ 10 kusů (z čistého stanoviště)
- sodovka 15 mililitrů (co nejvíce vychlazená)
- vejce 1 kus
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- moučka bramborová (škrob) 1 lžíce (nebo kukuřičný )
- olej
- cukr skořicový
Postup přípravy
Ze sodovky, mouky a škrobu připravíme řidší těstíčko. Pokud jej děláme více než jednu dávku, můžeme přihodit kousek ledu, aby těstíčko zůstávalo chladné.
Květenství zbavíme přebytečných stopek tak, aby zůstala jen část květenství nezbytná k tomu, aby květy držely při sobě. Stopky mají nepříjemnou vůni.
Máčíme květenství v těstíčku a velmi zprudka smažíme v dostatečném množství oleje, nejlépe ve fritéze. Jedině tak docílíme křupavě nadýchaného těstíčka.
Ihned podáváme a podle chuti sypeme skořicovým cukrem nebo přidáme rybízovou marmeládu.
Poznámka k receptu
Je třeba pracovat rychle a hned konzumovat, po vychladnutí ztrácí na chuti.
Načítám komentáře...