Zapečené palačinky s pomerančem
Seznam surovin
- pomeranče 6 kusů
- cukr krupice 120 gramů
- voda 50 mililitrů
- palačinka 12 kusů (tenké)
- likér pomerančový 30 mililitrů (nebo jiný oblíbený)
- máslo 20 gramů
- žloutek 2 kusy
- smetana zakysaná 200 mililitrů
Postup přípravy
Ze 4 pomerančů vymačkáme šťávu, zbylé oloupeme a vykrájíme z nich pomerančová filátka.
Cukr rozpustíme ve vodě a za stálého míchání upražíme na karamel, zředíme ho pomerančovou šťávou, povaříme a dochutíme likérem. Palačinky v karamelové šťávě vykoupeme, přeložíme je do šátečku a přendáme do zapékací misky, vytřené máslem.
Do prochladlé šťávy rozšleháme žloutky a smetanu, palačinky směsí potřeme, misku vložíme do předehřátého grilu nebo trouby s horním výhřevem a zapečeme.
Palačinky můžete udělat podle receptu na lité těsto, který najdete zde.
Načítám komentáře...