Zapékané palačinky s tvarohem a rozinkami
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 500 gramů
- cukr krystal 50 gramů
- mléko 1 litr
- vejce 5 kusů
- pomerančová kůra (z jednoho pomeranče)
- rum 50 mililitrů
- sůl 10 gramů
Na náplň:
- rozinky 50 gramů
- tvaroh měkký 800 gramů
- cukr moučkový 20 gramů
- vejce 2 kusy
- rum 50 mililitrů (na marinování rozinek)
- vanilka (lusk)
Na přelití:
- tvaroh měkký 100 gramů
- vejce 2 kusy
- smetana 0,2 litru
Postup přípravy
Smícháme mouku, cukr, mléko, vejce, rum, sůl a pomerančovou kůru a ze vzniklého těsta napečeme přibližně patnáct až dvacet kusů tenkých palačinek.
Tvaroh rozetřeme, přidáme vejce, moučkový cukr, rozinky (předem namočené v rumu), vanilku a vše promícháme.
Touto směsí potřeme upečené palačinky, zavineme je, překrojíme na poloviny, narovnáme šikmo (tak, aby se překrývaly) do tukem vymazaného pekáče a ve středně vyhřáté troubě mírně propečeme. Potom palačinky přelijeme směsí vajec, smetany a tvarohu a při 180 °C rychle zapečeme.
Nakrájíme je na porce a posypeme směsí moučkového a vanilkového cukru.
Načítám komentáře...