Čokoládový biskupský chlebíček
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 150 gramů
- cukr moučkový 125 gramů
- máslo 125 gramů
- vejce 3 kusy
- ovoce kandované 80 gramů
- moučka škrobová 60 gramů
- mléko 1,25 decilitru
- rozinky 30 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- citronová kůra 1 špetka (strouhaná)
- pomerančová kůra 1 špetka (strouhaná)
- tuk (na vymazání formy)
- strouhanka (na vysypání formy)
- čokoládová poleva tmavá (na ozdobení)
- čokoládová poleva bílá (na ozdobení)
Postup přípravy
V míse utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny. Postupně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, škrobovou moučku, mléko, rozinky, nakrájené kandované ovoce a nastrouhanou kůru a na závěr zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 – 35 minut.
Upečený chlebíček necháme vychladnout, pak ho opatrně vyklopíme z formy, přelijeme tmavou polevou a když zaschne, ozdobíme ho ještě proužky bílé polevy a necháme zaschnout.
Načítám komentáře...