Jogurtový hřbet s jahodami
Seznam surovin
- jogurt bílý 450 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 200 gramů
- cukr moučkový 160 gramů
- vejce 4 kusy
- cukr vanilkový 1 balíček
- kypřící prášek do pečiva 2 lžičky
- tuk (na vymazání formy)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání formy)
Na ozdobení:
- jahody 200 gramů
- smetana na šlehání 1 kelímek
- dortové želé červené 1 balíček (v prášku)
Postup přípravy
Žloutky vyšleháme s moučkovým a vanilinovým cukrem do pěny. Přidáme jogurt, mouku smíchanou s práškem do pečiva a jedlou sodou a vše promícháme. Na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Připravené těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 35 minut.
Upečený hřbet vyklopíme opatrně z formy a necháme vychladnout. Mezitím očistíme jahody, třetinu oddělíme (hezčí jahody) a zbylé dvě třetiny rozmixujeme. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu a smícháme ho z rozmixovanými jahodami.
Vychladlý hřbet přelijeme želé s jahodami, necháme ztuhnout a na závěr hřbet ozdobíme šlehačkou a zbylými nakrájenými jahodami.
Poznámka k receptu
Pokud spěcháte nebo se vám nechce připravovat dortové želé, ozdobte srnčí hřbet jahodovým přelivem, který se prodává hotový pod označením „Topping“.
Načítám komentáře...