Kokosový hřbet s kandovaným ovocem
Seznam surovin
- ovoce kandované 180 gramů
- cukr moučkový 160 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 130 gramů
- smetana na šlehání 125 gramů
- máslo 100 gramů
- vejce 3 kusy
- kokos 70 gramů (strouhaný)
- čokoláda 30 gramů (strouhaná)
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- tuk (na vymazání formy)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání formy)
Na ozdobení:
- poleva 200 gramů (bílá - kupovaná)
- kokos 100 gramů (strouhaný)
- pomerančová kůra kandovaná 30 gramů
- čokoláda (kousky)
Postup přípravy
Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem a žloutky do pěny a střídavě do ní přidáme smetanu ke šlehání a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kokosem. Pak vmícháme nadrobno nakrájené kandované ovoce a strouhanou čokoládu a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Připravené těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 35 minut.
Upečený hřbet opatrně vyklopíme z formy a necháme vychladnout (nejlépe na mřížce).
Vychladlý hřbet přelijeme nejprve bílou polevou. Ještě, než poleva zaschne, posypeme hřbet strouhaným kokosem a na závěr ho ozdobíme kandovanou pomerančovou kůrou a kousky čokolády.
Poznámka k receptu
Pokud nemáte rádi kokos, nahraďte ho mletými oříšky.
Načítám komentáře...