Makový hřbet s marmeládou

Seznam surovin

Na ozdobení:

  • poleva 120 gramů (čokoládová mléčná)
  • poleva 120 gramů (čokoládová hořká)
Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s moučkovým a vanilinovým cukrem do pěny a pomalu do ní přilijeme za stálého šlehání vodu. Hrubou mouku prosejeme s práškem do pečiva, promícháme s mákem a tuto směs zlehka vmícháme do žloutkové pěny. Na závěr do těsta lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

Připravené těsto nalijeme do dobře vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet. Cukrářský sáček naplníme meruňkovou marmeládou a do těsta ve formě vstříkneme vedle sebe po celé délce dva proužky marmelády. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut.

Upečený hřbet vyklopíme opatrně z formy a necháme ho vychladnout. Na závěr ho přelijeme oběma rozehřátými čokoládovými polevami a necháme ztuhnout.

Poznámka k receptu

V létě můžete hřbet ozdobit ještě kousky čerstvých meruněk, mimo sezónu použijte třeba sušené. Výborným doplňkem ke sladké marmeládě uvnitř hřbetu je neslazená nebo jen mírně oslazená šlehačka.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...