Mandlový srnčí hřbet
Seznam surovin
- vejce 4 kusy
- cukr moučkový 80 gramů
- cukr krystal 20 gramů
- mandle 100 gramů (mleté)
- strouhanka 50 gramů (prosátá)
- čokoláda 50 gramů
- skořice 1 lžička (mletá )
- hřebíček 2 kusy (mletý)
- nové koření 1 kus (mleté)
- šťáva citronová 1 lžíce
Postup přípravy
Smíchejte mleté mandle se strouhankou, jemně nasekanou čokoládou, skořicí a mletým kořením.
Žloutky s moučkovým cukrem utřete do husté pěny.
Z bílků, špetky soli a lžíce citronové šťávy ušlehejte sníh a zašlehejte do něho pískový cukr. Sníh opatrně vmíchejte do žloutkové pěny a pak po lžících vmíchejte suchou směs.
Máslem vytřenou a prosetou strouhankou nebo mandlemi vysypanou dlouhou formu na srnčí hřbet naplňte těstem, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte asi 40 minut.
Načítám komentáře...