SUPERLEHKÁ ČOKOLÁDOVÁ PĚNA
Seznam surovin
- čokoláda hořká 200 gramů (70%)
- máslo 85 gramů
- vejce 6 kusů
- cukr krupice 90 gramů
- sůl 1 špetka
- smetana na šlehání 250 mililitrů (40%)
- borůvky 125 gramů (čerstvé)
- pistácie (nasekané k podávání)
Postup přípravy
1. Čokoládu a máslo rozpusťte ve vodní lázni, pak je stáhněte z plotny a nechte zchladnout. Oddělte bílky od žloutků a bílky vyšlehejte se špetkou soli a 40 g cukru do polotuha. V další misce vyšlehejte žloutky se zbylým cukrem do nadýchané pěny a stěrkou je opatrně vmíchejte do rozpuštěné čokoládové směsi. Když se dokonale spojí, po částech vmíchejte sníh.
2. Hotovu pěnu rozdělte do mističek a nechte alespoň 4 hodiny chladit v lednici. Těsně před podáváním vyšlehejte dotuha smetanu. Pěnu podávejte se lžící šlehačky, borůvkami a nasekanými pistáciemi.
Poznámka k receptu
Tahle skvělá pěna má moc vytvářet a udržovat dobrou náladu. Klidně to zkuste, nadýchaný čokoládový krém prostě nedovolí, abyste se zamračili.
CHLAZENÍ 4 HODINY
Načítám komentáře...