sušenky s citronem, zázvorem a mátou
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- máta 20 listů
- zázvor kandovaný 40 gramů
- citronová kůra 1/2 kusu
- jedlá soda 1/2 lžičky
- sůl 1/2 lžičky
- máslo 115 gramů (změklé)
- cukr krystal 50 gramů (+50 g na obalení)
- cukr třtinový 50 gramů
- žloutek 1 kus
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180°C a dva plechy vyložte pečicím papírem. V míse smíchejte prosátou mouku, nadrobno nakrájenou mátu, nasekaný kandovaný zázvor, citronovou kůru, sodu a sůl. Rukama důkladně promněte, aby se od sebe jednotlivé kousky zázvoru odlepily.
2. Změklé máslo vyšlehejte s oběma cukry a žloutkem do světlé pěny. Přidejte sypkou směs a vypracujte hladké, nelepivé těsto. Tvarujte z něj kuličky o průměru 3cm, obalte je v cukru a v dostatečných „rozestupech“ je pokládejte na plech. Pečte 14 minut, dokud nejsou sušenky zlatavé.
Načítám komentáře...