SUŠENKY S MÁTOVÝM KRÉMEM
Seznam surovin
Krém:
- máta 16 kusů (čerstvé mátové lístky)
- cukr moučkový 100 gramů
- sýr krémový 150 gramů (Lučina)
- máslo 230 gramů (čerstvé)
- sůl 1 špetka
- led (kostky)
Sušenky:
- máslo 115 gramů
- cukr třtinový 200 gramů
- mléko 240 mililitrů
- káva instantní 1 lžička
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- jedlá soda 1/2 lžičky
- vanilkový extrakt 1 lžička
- vejce 1 kus
- kakao 45 gramů
- mouka pšeničná hladká 285 gramů
- sůl
Postup přípravy
1. Připravte krém: Do rendlíku dejte máslo, přidejte nasekané mátové lístky a zvolna na nízkém plameni zahřívejte alespoň 15 minut. Občas promíchejte. Sceďte do větší mísy, abyste se zbavili mátových lístků, a misku položte na ledové kostky, aby máslo rychleji zchladlo. Vychladlé a ztuhlé máslo vyšlehejte elektrickým šlehačem, než bude nadýchané. Potom postupně zašlehejte lučinu, cukr a sůl.
2. Troubu předehřejte na 180 °C. V misce vyšlehejte změklé máslo s cukrem do pěny. Přidejte instantní kávu, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Přidejte vejce a opět všechno prošlehejte. Střídavě přisypávejte mouku smíchanou s kakaem a přilévejte mléko. Šlehejte, než vznikne hladké těsto.
3. Na plechu vyloženém pečicím papírem tvořte cukrářským sáčkem nebo lžičkou hrudky. Při pečení sušenky nabudou, nechte jim tedy více místa. Pečte je asi 15 minut a před vyjmutím z plechu je dejte úplně vychladnout.
4. Hotové sušenky promažte krémem a dejte je ještě alespoň na 1 hodinu zchladnout do lednice.
Poznámka k receptu
Naprostá dokonalost. Sušenky upečené raz dva jsou promazané dokonalým mátovým krémem, který této letní delikatese dodá šmrnc. Věřte, že tenhle recept bude od vás vyžadovat každá návštěva.
30 ks CHLAZENÍ 1 HODINA
Načítám komentáře...