Švestkové mille-feuilles
Seznam surovin
- voda 250 mililitrů
- máslo 150 gramů
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- sůl 1 špetka
- vejce 6 kusů
Náplň:
- kompot švestkový 450 gramů
- šťáva 300 mililitrů (z kompotu popřípadě doplněné vodou)
- cukr krupice 5 lžic
- cukr skořicový 1 balíček
- dortové želé červené 2 balíčky (Dr. Oetker )
- smetana na šlehání 500 mililitrů
- smetana-fix 1 balíček (Dr. Oetker )
- cukr vanilkový 1 balíček (lze vynechat)
- švestková povidla 3 lžíce (na ozdobení)
Postup přípravy
V kastrůlku svařte vodu s máslem nebo margarínem. Přidejte mouku se solí a vymíchejte hladké, nelepivé těsto. Přidejte vejce a vyšlehejte dohladka. Těsto rozdělte na poloviny a rozetřete na vymazané a vysypané plechy. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte asi 20 minut.
Mezitím si připravte náplň. Švestky nechte okapat (šťávu zachyťte do misky) a nakrájejte na kousky. V kastrůlku smíchejte kompotovou šťávu s cukrem, skořicovým cukrem a želé a asi 1 minutu povařte. Pak odstavte, přidejte švestky a nechte vychladnout.
Smetanu vyšlehejte se Smeta-fixem a vanilkovým cukrem dotuha. Vychladlé pláty rozkrojte na sudý počet obdélníků a polovinu z nich potřete švestkovou náplní. Cukrářský sáček naplňte šlehačkou a naneste na náplň. Přiklopte zbylými obdélníky a dejte do chladničky ztuhnout. Před podáváním ozdobte švestkovými povidly.
Načítám komentáře...