TARTALETKY S PANNA COTTOU

Seznam surovin

Těsto:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mouku a cukr vsypte do mísy a promíchejte. Přidejte na kostičky nakrájené máslo a prohněťte do konzistence drobenky. Zapracujte vejce a vytvořte pevné, nelepivé těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte přes noc odležet.

2. Druhý den těsto rozválejte a vyložte jím formičky. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C asi 10 minut dozlatova. Nechte je zchladnout a pak opatrně vyklopte.

3. Želatinu zalijte pár lžícemi vody a nechte 10 minut bobtnat. Smetanu vlijte do hrnce, oslaďte ji a přiveďte k varu. Vsypte citronovou kůru, čaj a minutu vařte. Pak nechte 5 minut odstát a přeceďte. Smíchejte ji s vyždímanou želatinou. Nechte směs ještě chvilku chladnout (nesmí ale začít tuhnout) a pak ji rozlijte do košíčků. Až do podávání je uchovávejte v lednici a těsně před příchodem hostů je vyndejte a ozdobte jedlými květy.

Poznámka k receptu

Podávejte oblíbenou panna cottu jinak: jako vláčnou náplň v tartaletkách. I tuhle sladkou tečku připravte dopředu. Košíčky i několik dní před akcí, panna cottu nejpozději večer před ní, ať dostatečně ztuhne.

ODLEŽENÍ TĚSTA PŘES NOC

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...