Tavoletky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Opražte ořechy – buď nasucho na pánvi, nebo je vložte na plech a nechte 10 minut v troubě rozehřáté na 150°C. Ještě horké je dejte do čisté utěrky a promněte, aby se zbavily slupek. Nechte je vychladnout a nasekejte nahrubo. čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, přidejte ořechy, rozinky, kandovaný zázvor či pomeranč a promíchejte tak, aby bylo vše pokryté čokoládou. Přidejte skořici, vanilkový extrakt a, chcete-li, i med. Pro lepší vůni můžete přidat kvalitní koňak nebo rum. znovu vše dobře promíchejte.

2. Pekáček nebo zapékací mísu o rozměru 10x20cm vyložte potravinářskou fólií tak, aby zůstal dostatek fólie na překrytí povrchu. vlijte čokoládovou hmotu s oříšky a ovocem, povrch vyrovnejte, uhlaďte, zakryjte a uložte na noc do lednice. ztuhlou hmotu vyjměte a nakrájejte ji buď na tyčinky, nebo na čtverečky, které můžete servírovat jako vánoční cukroví.

Poznámka k receptu

Nejluxusnější energetická tyčinka na světě. Kombinovat ji můžete podle chuti, třeba přidat pouze jeden druh ořechů nebo obměňovat kandované ovoce, případně koření. My se ale přimlouváme za uvedené variace. Jsou božské.

10 tyčinek nebo 40 čtverečků

chlazení přes noc

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...