Terezin COBBLER S TŘEŠNĚMI
Seznam surovin
- třešně 500 gramů
- mouka pšeničná hladká 180 gramů
- máslo 113 gramů
- podmáslí 160 gramů
- cukr krystal 80 gramů (+ na posypání)
- moučka kukuřičná (škrob) 35 gramů
- šťáva limetková (z 1 limetky)
- limetková kůra (z 1 limetky)
- kypřící prášek do pečiva 2 lžičky
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180 °C. Třešně umyjte, odstopkujte a vypeckujte. V misce smíchejte cukr se škrobem a nasypte do ní třešně. Promíchejte, aby se všechny třešně důkladně směsí obalily. Nakonec přidejte šťávu a kůru z limety a naposledy promíchejte. Nasypte ovoce do zapékací misky nebo vyšší pánvičky.
2. Do mísy nasypte mouku, přidejte prášek do pečiva a na kostičky nakrájené studené máslo. Prsty propracujte, dokud nebude směs připomínat drobenku. Přilijte podmáslí a vypracujte těsto. Lžící z těsta vykrajujte bochánky a pokládejte je v menších rozestupech na třešně. Před vložením do trouby je posypte cukrem a pečte 45 minut.
Poznámka k receptu
Skoro jako crumble, ale ještě mnohem lepší. Nadýchané bochánky, kterými nabíráte sladkou třešňovou omáčku, skvěle nahradí pečivo, takže snídaně z pekáčku či zapékací misky je na světě.
Načítám komentáře...