Bramborové rohlíčky
Seznam surovin
- brambory 300 gramů (vařených ve slupce)
- mouka pšeničná polohrubá 300 gramů
- mléko 1,5 decilitru (vlažné )
- vejce 2 kusy
- máslo 50 gramů
- cukr moučkový 40 gramů
- droždí 20 gramů
- sůl 1 špetka
- mouka pšeničná hladká 1 hrst (na vál)
- mák 1/2 hrnku (na posypání)
Na náplň:
- ořechy vlašské 110 gramů (mleté )
- rum hnědý - tuzemský 1 lžička (40%)
- zavařenina meruňková 1 lžíce
Postup přípravy
Z droždí, lžičky cukru, lžičky mouky a 4 lžic mléka připravíme kvásek. Brambory nastrouháme, smícháme se zbylou moukou, solí, cukrem a přilijeme vlažné máslo, 1 vejce a vzešlý kvásek. Pomocí zbylého mléka zaděláme tužší těsto, které necháme 1 hodinu kynout.
Zavařeninu promícháme s rumem a ořechy. Vykynuté těsto znovu prohněteme a rozválíme na tenčí plát, který rozkrájíme na čtverce.
K jednomu rohu dáme vždy trochu nádivky. Přes tento roh těsto zarolujeme, vytvarujeme a na plechu vyloženém pečicím papírem necháme ještě 10 minut kynout. Rohlíky potřeme vejcem, posypeme mákem a pečeme v troubě vyhřáté na 190°C dozlatova 20 minut.
Načítám komentáře...