Bramborové šištičky v jahodové omáčce

Seznam surovin

Na těsto:

Na posypání:

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory oloupeme, jemně nastrouháme a přidáme rozšlehané vejce se žloutkem, sůl a mouku smíchanou s krupicí. Připravíme hutné těsto.

Na pomoučeném válu těsto rozdělíme na několik částí a rozválíme je na válečky silné asi jako malík. Válečky šikmo nožem překrájíme, takže vzniknou 4 - 5 cm dlouhé kousky, které zavaříme do vroucí osolené vody. Vařečkou je opatrně nadzdvihneme ode dna a vaříme, dokud nevyplavou na povrch (trvá to asi 5 - 6 minut). Šišky vyjmeme cedníkem, přendáme do misky a posypeme je mákem a cukrem. Opatrně je promícháme a uchováváme v teple.

Jahody prosypeme cukrem a necháme mírně rozmrznout. Přidáme tvaroh a vše společně rozmixujeme. Směs dáme do kastrolku a pomalu zahříváme. Do horké omáčky vmícháme smetanu a prošleháme, ale už dále nevaříme. Na talíře rozdělíme šištičky a přelijeme je horkou jahodovou omáčkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...