Hrušky zapečené v bramborovém těstě
Seznam surovin
- hrušky 500 gramů
- brambory 1 kilogram
- mouka pšeničná polohrubá 4 lžíce
- mléko 500 mililitrů
- vejce 2 kusy
- olej 4 lžíce
- máslo 50 gramů
- sůl
- cukr moučkový (trocha, na posypání)
- skořice (mletá,na posypání)
Postup přípravy
Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na čtvrtky. Na rozpáleném oleji v pekáčku je opečte a pravidelně urovnejte na dno.
Brambory omyjte, oloupejte a nastrouhejte najemno. Vymačkejte přebytečnou tekutinu. Přimíchejte mouku se špetkou soli, mléko a vejce a vypracujte hladké těsto (mělo by mít hustotu lívancového těsta, takže podle potřeby můžete přisypat mouku).
Rozetřete ho na hrušky a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte 45 - 55 minut dokřupava (pokud se povrch připaluje, zakryjte pekáček alobalem).
Horký pokrm potřete rozpuštěným máslem, posypte moučkovým cukrem a skořicí a podávejte teplý.
Poznámka k receptu
Porce můžete oživit lžící zakysané smetany nebo bílého jogurtu.
Načítám komentáře...