Litina
Seznam surovin
- brambory 1 kilogram
- mouka pšeničná hrubá 200 gramů
- mák 100 gramů (mletý)
- cukr moučkový 80 gramů
- sůl 1 špetka
- sádlo 2 lžíce (na vymazání, na potření)
Postup přípravy
Brambory oloupeme, nastrouháme a osolíme. Vmícháme mouku a vše zpracujeme na řídké těsto. Nízkou formu vymažeme dvěma třetinami dávky sádla.
Těsto nalijeme do formy, uhladíme a vložíme do trouby vyhřáté na 175° C. Chvíli zapečeme, potřeme trochou rozpuštěného sádla a pečeme do zhnědnutí okrajů.
Plát vyjmeme z trouby, rozkrájíme ho na díly a posypeme mákem smíchaným s cukrem. Pokrm podáváme s mlékem.
Načítám komentáře...