Těsto z vařených brambor
Seznam surovin
- brambory 390 gramů (uvařené ve slupce)
- mouka pšeničná hrubá 130 gramů
- vejce 1/2 kusu
- sůl 1 špetka
- mouka (na vál)
Postup přípravy
Vybereme moučné a rozsýpavé brambory (varný typ C) a uvaříme je ve vodě doměkka. Pak je slijeme, necháme vychladnout a oloupeme.
Brambory nastrouháme na jemném struhadle buď přímo na vál nebo do mísy a pak je přesypeme na vál. Zasypeme je hrubou moukou a přidáme i špetku soli. Uprostřed hromádky z brambor a mouky utvoříme důlek a nalijeme do něj vejce (máme-li vejce malé, použijeme ho celé).
Všechny suroviny nejprve opatrně a krátce prokrájíme nožem, až se částečně spojí. Nakonec těsto zpracujeme rukama. Pracujeme rychle, protože těsto delším zpracováním nebo i stáním začne řídnout.
Načítám komentáře...