Briošky - základní těsto slané

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vlažné mléko smícháme s droždím, 1 lžící mouky a cukrem. Kvásek necháme na teplém místě 30 minut vzejít.

Prosátou zbylou mouku promícháme se solí, na válu vytvoříme kopeček a do středu vytlačíme dlaní důlek. Vyklepneme do něj vejce a přidáme vzešlé droždí. Ze surovin vypracujeme hladké těsto a postupně do něj po částech zapracováváme změklé máslo.

Hotové těsto necháme pod utěrkou 1 hodinu na teplém místě vykynout. Během kynutí těsto obracíme a vykynuté opět stlačíme na původní velikost. Pak ho zabalíme do fólie a v chladničce necháme přes noc odpočinout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...