Dalamánky
Postup přípravy
Droždí rozmícháme ve vlažné vodě a necháme ho rozpustit. V míse smícháme obě mouky, přidáme sůl, přilijeme vodu s rozpuštěným droždím a mícháme nejméně 15 minut, dokud nevznikne hladké a ne příliš tuhé těsto. Lehce ho posypeme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout na teplém místě, až zdvojnásobí svůj objem.
Vykynuté těsto přeložíme na pomoučený vál, rozdělíme ho na 5 dílů a z každého utvoříme váleček silný asi 3 cm, který nakrájíme na 6 - 8 dílků. Vytvarujeme z nich malé bochánky, přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě 15 minut kynout.
Pak dalamánky vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 15 - 20 minut.
Načítám komentáře...