Bescoin

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme obě mouky, cukr, anýz a sušené droždí. Přilijeme rozpuštěné vlažné máslo a vlažné mléko a všechny přísady důkladně propracujeme, až vznikne hladké těsto. Zakryjeme ho čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

Vykynuté těsto přeložíme na pomoučený vál a rozdělíme ho na dva nebo více dílů, z kterých buď utvoříme bochánky, které na vrchu můžeme ještě nastřihnout nůžkami, nebo z nich utvoříme dva válečky, které spleteme do copu a stočíme do věnce.

Vytvořené tvary přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě asi 15 minut v teple kynout. Pak je potřeme rozšlehaným žloutkem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 25 – 35 minut (podle velikosti tvarů).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...