Bescoin
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 500 gramů
- mouka pšeničná hrubá 150 gramů
- cukr 150 gramů
- anýz 1 lžička (mletý)
- droždí 1,5 balíčku (sušené)
- máslo 80 gramů
- mléko 2 decilitry (vlažné)
- mouka pšeničná hladká (na vál)
Postup přípravy
V míse smícháme obě mouky, cukr, anýz a sušené droždí. Přilijeme rozpuštěné vlažné máslo a vlažné mléko a všechny přísady důkladně propracujeme, až vznikne hladké těsto. Zakryjeme ho čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
Vykynuté těsto přeložíme na pomoučený vál a rozdělíme ho na dva nebo více dílů, z kterých buď utvoříme bochánky, které na vrchu můžeme ještě nastřihnout nůžkami, nebo z nich utvoříme dva válečky, které spleteme do copu a stočíme do věnce.
Vytvořené tvary přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě asi 15 minut v teple kynout. Pak je potřeme rozšlehaným žloutkem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 25 – 35 minut (podle velikosti tvarů).
Načítám komentáře...