Dia jidáše

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Třetinu vlažného mléka promícháme se lžící mouky, rozdrobeným droždím, lžičkou fruktafamu a na teplém místě necháme 15 minut vzejít kvásek.

Mouku prosejeme do mísy, uprostřed vytvoříme důlek a vložíme do něj žloutky. Přilijeme vzešlý kvásek, rozehřáté vlažné máslo, špetku soli, zbylý fruktafamu a vypracujeme hladké těsto. Vytvoříme bochánek, poprášíme jej moukou, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme hodinu kynout.

Z těsta nakrájíme 20 stejně velkých kousků. Vytvoříme z nich válečky a stočíme je do spirály. Naskládáme je na plech vyložený papírem na pečení a na teplém místě necháme ještě 10 minut kynout.

Jidáše potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C 20 minut dozlatova. Ihned po vyjmutí z trouby jidáše pocukrujeme náhradním sladidlem nebo přelijeme teplým medem.

DIA - 372 g sacharidů na celé množství.

Poznámka k receptu

Udržujte rozestupy! Jidáše dávejte dál od sebe, aby mohly hezky nakynout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...