Kynuté těsto na knedlíky

Seznam surovin

Na kvásek:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse nebo hrnku rozmícháme 5 lžic vlažného mléka s droždím a lžící cukru a mouky na řídké těstíčko a necháme ho vykynout.

Do čisté mísy prosejeme hladkou mouku, přimícháme sůl, nastrouhanou citronovou kůru a do těsta na sladké knedlíky i cukr. Přilijeme vlažné mléko, ve kterém jsme rozmíchali celé vejce a žloutek a vlijeme vykynutý kvásek. Všechy přísady v míse promícháme vařečkou, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny mísy.

Na závěr do mísy přilijeme rozpuštěné zchladlé máslo a zapacujeme ho do těsta.

Připravené těsto lehce poprášíme moukou, zakryjeme čistou plátěnou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout (asi 30 minut).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...