Masopustní koblihy I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve si připravte kvásek. Rozetřete droždí s cukrem a zalijte 100 ml vlažného mléka. Přikryjte utěrkou a nechte 10 minut vzejít.

2. Do velké mísy prosejte obě mouky se solí, uprostřed vytvořte důlek, do kterého nalijte žloutky, rozpuštěné máslo, vzešlý kvásek, rum a zbylé mléko. Vypracujte hladké těsto, jež se odlepuje od stěn mísy. Lehce je poprašte moukou a nechte přikryté 1 hodinu vykynout.

3. Vykynuté těsto na pracovní ploše rozválejte na 1 cm silný obdélník, na polovinu těsta kulatým vykrajovátkem naznačte koblihy, doprostřed každého kolečka dejte lžičku džemu. Překryjte druhou polovinou plátu těsta a naznačené koblihy vykrojte.

4. Koblihy nechte ještě 15 minut nakynout, mezitím rozehřejte v menším a vyšším kastrolu sádlo.

5. Koblihy smažte po 2 - 3 kusech, aby kolem sebe měly dostatek místa a mohly se rovnoměrně nafouknout. Jakmile z jedné strany zezlátnou, otočte je a smažte z druhé strany. Nechte je vychladnout na talíři vyloženém kuchyňskými ubrousky, abyste je zbavili přebytečného tuku. Podávejte posypané moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

Rozhodně doporučujeme smažit koblihy na sádle. My jsme je málem nestihli vyfotit, protože se z mísy vinula skutečně omamná vůně. Koblihy jsou hutné a neuvěřitelně dobré.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...