Naducané rohlíčky

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V několika lžících vlažného mléka rozmícháme rozdrobené droždí spolu se lžičkou cukru a mouky a kvásek necháme zakrytý ubrouskem na teplém místě vykynout. Mezitím v míse smícháme mouku se solí a s vanilinovým a krupicovým cukrem. Přidáme vykynutý kvásek, máslo a pomocí zbylého vlažného mléka zaděláme tužší těsto, které důkladně propracujeme. Mísu s těstem zakryjeme utěrkou a necháme v teple 80 minut kynout.

Na náplň prošleháme ricottu či tvaroh s vejcem, oběma druhy cukru a citronovou kůrou a nakonec vmícháme pudinkový prášek.

Těsto přeložíme na pomoučený vál, rozdělíme ho na tři stejně velké díly a každý rozválíme na pruh, který nakrájíme na trojúhelníky. Na každý trojúhelník dáme trochu tvarohové náplně a na ni višňovou zavařeninu a trojúhelníky i s náplní srolujeme od širší strany směrem ke špičce.

Rohlíčky přeložíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme je mírně rozšlehaným bílkem s mlékem a posypeme mandlemi. Necháme ještě 10 minut v teple kynout, pak je vložíme do trouby vyhřáté na 185 °C a pečeme dozlatova asi 25 minut. Před podáváním rohlíčky pocukrujeme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...