Pudingoš
Seznam surovin
cesto:
- mouka pšeničná hladká 900 gramů (špecial)
- cukr moučkový 100 gramů
- droždí 2 kostky
- mléko 400 mililitrů
- olej 5 lžic
- cukr vanilkový 1 balíček
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- vejce 2 kusy
- sůl
plnka:
- mléko 500 mililitrů
- pudink 2 balíčky (čokoládový)
- kakao 4 lžíce
- cukr krystal 250 gramů
- tuk ztužený (100%) 250 gramů (Palmarín)
Postup přípravy
Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding. Do mierne vychladnutého pudingu primiešame tuk Palmarín a kakao, dobre vymiešame a necháme vychladnúť.
Droždí, lžičku cukru a mouky rozmícháme v části vlažného mléka a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Pak ho pridáme do múky a pridáme ostatné zbylé ingrediencie. Vypracujeme cesto, ručne ho "hnietime" aspoň 10 minút.
Potom rozdelíme na 6 bochníkov a vyvaľkáme na menší plát. Na každá plát rozotrieme čokoládový krém, na jeden plát vyjdú 2 - 3 veľké polievkové lyžice. Zvinieme tak, že zľahka prehadzujeme po kúsku, nerobíme klasické gúľanie. 2 záviny spletieme. Preložíme na vymastený plech, potrieme olejom a necháme pol hodinu kysnúť. Upečieme.
Načítám komentáře...