Velikonoční věnec s barevnými vejci

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rozdrobené droždí, lžičku cukru a lžíci mouky rozmícháme v části vlažného mléka a necháme vzejít kvásek.

Polovinu změklého másla ušleháme s cukrem do pěny, vešleháme žloutky, přidáme mouku, sůl, rum a vzešlý kvásek a zbylým vlažným mlékem zaděláme těsto, které rozválíme na pomoučeném válu na plát. Posypeme ho zbylým nastrouhaným máslem, stočíme, opět rozválíme a necháme vykynout.

Těsto nakrájíme na 3 díly, upleteme z nich cop a konce spojíme, aby vznikl věnec. Opatrně ho přeložíme na plech vyložený papírem na pečení a opět necháme vykynout.

Pak věnec potřeme žloutkem a upečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 190 °C.

Upečený věnec necháme vychladnout a do jeho středu naaranžujeme obarvená vejce nebo kraslice.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...