Velikonoční věnec s barevnými vejci
Postup přípravy
Rozdrobené droždí, lžičku cukru a lžíci mouky rozmícháme v části vlažného mléka a necháme vzejít kvásek.
Polovinu změklého másla ušleháme s cukrem do pěny, vešleháme žloutky, přidáme mouku, sůl, rum a vzešlý kvásek a zbylým vlažným mlékem zaděláme těsto, které rozválíme na pomoučeném válu na plát. Posypeme ho zbylým nastrouhaným máslem, stočíme, opět rozválíme a necháme vykynout.
Těsto nakrájíme na 3 díly, upleteme z nich cop a konce spojíme, aby vznikl věnec. Opatrně ho přeložíme na plech vyložený papírem na pečení a opět necháme vykynout.
Pak věnec potřeme žloutkem a upečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 190 °C.
Upečený věnec necháme vychladnout a do jeho středu naaranžujeme obarvená vejce nebo kraslice.
Načítám komentáře...