Hruškové taštičky z listového těsta
Seznam surovin
- listové těsto 1 balení
- vejce 1 kus
- mouka (na vál)
- cukr moučkový (trochu, nemusí být)
Na náplň:
- hrušky 6 kusů (zralé)
- šťáva citronová 2 lžíce
- cukr vanilkový 1 balíček
- cukr skořicový 1 balíček
- piškotové drobečky 50 gramů (na zahuštění)
- rozinky 40 gramů
Postup přípravy
Hrušky oloupejte a zbavte jádřinců. Nakrájejte je na malé kostičky a promíchejte s citronovou šťávou, vanilkovým a skořicovým cukrem, piškotovými drobečky a omytými rozinkami.
Těsto rozválejte na pomoučeném vále na plát a rozkrájejte rádýlkem na obdélníky o rozměrech asi 10 x 8 cm. Okraje obdélníků potřete rozkvedlaným vejcem. Na jednu polovinu vždy naneste trošku náplně, druhou polovinu několikrát nařízněte a přehněte přes náplň. Okraje k sobě dobře přitiskněte.
Kousky naskládejte na plech vypláchnutý studenou vodou a vyložený pečicím papírem, potřete je vejcem a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 5 minutách teplotu snižte na 180 °C a pečte 25 - 30
minut.
Recept na domácí listové těsto najdete zde.
Poznámka k receptu
Upečené taštičky můžete (ale nemusíte) posypat moučkovým cukrem. Podávejte teplé nebo studené.
Načítám komentáře...