Jablka v županu II
Seznam surovin
- listové těsto 1 balíček
- jablka 4 kusy (menší)
- zavařenina rybízová
- ořechy 1 hrst (nasekané (vlašské nebo lískové))
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- vejce (na potření)
- cukr moučkový (ovoněný vanilkou, na posypání)
Postup přípravy
Jablka oloupeme, vykrojíme z nich opatrně jádřince, aby jablka zůstala v celku, a vzniklé otvory naplníme zavařeninou smíchanou s ořechy.
Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 0,5 cm, rádýlkem ho rozdělíme na čtyři stejné čtverce a na každý položíme jedno naplněné jablko. Cípy těsta spojíme nad jablkem a spoje těsta k sobě dobře přitiskneme, aby jablka byla dobře zabalená. Jablka přeložíme na suchý plech, potřeme je na povrchu rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Po chvíli teplotu snížíme na 180 °C a dopečeme dozlatova.
Upečená jablka v županu poprášíme vanilkovým moučkovým cukrem a podáváme je ještě teplá.
Načítám komentáře...