Kremrole s vaječným likérem
Seznam surovin
- listové těsto 500 gramů
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- žloutek 2 kusy (na potření)
- čokoláda hořká 50 gramů (na ozdobení)
Na krém:
- máslo 250 gramů
- mléko 5 decilitrů
- cukr krupice 60 gramů
- pudinkový prášek 1 balíček (vanilkový)
- vaječný koňak (na ochucení)
Postup přípravy
Listové těsto položíme na vál poprášený hladkou moukou (je-li těsto větší, tak ho rozdělíme na několik částí). Těsto rozválíme do všech stran, až vznikne tenký plát ve tvaru obdélníku, a nakrájíme ho na proužky široké asi 2 cm.
V misce rozšleháme žloutky a každý proužek listového těsta pomocí štětce potřeme po celé délce. Proužky se tak lépe spojí a těsto bude mít po upečení hezkou barvu. Každý proužek těsta navineme na jednu kovovou trubičku na kremrole (od užšího konce k širšímu a tak, aby se okraje proužků mírně překrývaly). Trubičky položíme na plech vyložený papírem na pečení (konce těsta by měly být vespodu), vše vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme do zlatohněda.
Do hrnce nalijeme větší část mléka, osladíme ho a přivedeme k varu. 2. Pudinkový prášek dobře rozmícháme ve zbylém mléce, přilijeme ho do vroucího oslazeného mléka a povaříme 5 minut do zhoustnutí. Uvařený pudink necháme vychladnout, pak ho vyšleháme (nejlépe v mixéru) a zašleháme do něj změklé máslo. Vzniklý hustý krém na závěr ochutíme vaječným likérem.
Ještě teplé trubičky opatrně stáhneme z kovových trubiček a po vychladnutí je naplníme pomocí cukrářského sáčku připraveným krémem a necháme ztuhnout v chladu. Na závěr trubičky ozdobíme pomocí kornoutku stočeného z papíru na pečení rozehřátou čokoládou a necháme zaschnout.
Načítám komentáře...