Listové meruňkové koláčky
Seznam surovin
- listové těsto 300 gramů
- tvaroh měkký 200 gramů
- cukr krupice 90 gramů
- vejce 1 kus
- meruňky ((čerstvé, kompotované nebo rozmražené))
- mouka pšeničná hladká (na vál a pomoučení skleničky)
- vejce (na potření)
Postup přípravy
Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na silnější plát a kulatou formičkou z něj vykrojíme kolečka. Dno menší skleničky (musí mít menší průměr, než kolečka) namočíme v mouce a v každém kolečku vytlačíme uprostřed důlek.
Do misky vložíme měkký tvaroh, přidáme krupicový cukr a vejce a metličkou dobře rozmícháme. Směs naplníme do cukrářského sáčku a nastříkáme do důlků v kolečkách. Naplněná kolečka přeložíme na plech vyložený papírem na pečení, okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme je do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme, dokud těsto nezačne zlátnout. Upečené koláčky necháme vychladnout.
Vypeckované rozpůlené meruňky nakrájíme na měsíčky a na každý vychladlý koláček položíme dva kousky. Koláčky podáváme co nejdříve, dokud jsou čerstvé.
Poznámka k receptu
Před podáváním koláčky ještě poprašte moučkovým cukrem.
Načítám komentáře...