Nadýchaný věnec s pusinkami
Seznam surovin
- listové těsto 250 gramů
- mléko 300 mililitrů
- pudinkový prášek vanilkový 1 balíček
- cukr 2 lžíce
- vejce 3 kusy
- máslo 50 gramů
- rum hnědý - tuzemský 2 lžíce
- smetana na šlehání 1 balení (v prášku)
- mléko 100 mililitrů
- cukr krupice 120 gramů
- šťáva citronová 1 lžíce
- čokoládová poleva tmavá
Postup přípravy
Z listového těsta vyválejte placku o průměru asi 28 cm, položte ji na pečicí papír, podle pokličky nebo talíře vykrojte kruh o průměru asi 28 cm, vykrojte i střed kruhu, těsto propíchejte vidličkou, vložte do předehřáté trouby a upečte.
Z odřezků těsta upečte lístečky.
Z bílků a lžíce citronové šťávy ušlehejte sníh, zašlehejte do něj po částech pískový cukr. Dejte do sáčku s hladkou hubičkou, nastříkejte věnec na pečicí papír podle velikosti upečeného listového těsta (nebo upečte jednotlivé pusinky), vložte je do předehřáté trouby a zvolna pečte (sušte) asi při 100 °C 1 hodinu.
Vanilkový puding, žloutky a 2 lžíce cukru dobře rozmíchejte v mléce, za stálého míchání svařte na hustý puding, ihned vmíchejte máslo, rum a ve studené vodě puding míchejte tak dlouho, až zchladne.
Šlehačku ušlehejte se 100 ml mléka, po částech ji vmíchejte do krému. Dejte do sáčku a nastříkejte na listové těsto. Navrch položte pusinkový věnec nebo jednotlivé pusinky, pokropte čokoládovou polevou a ozdobte upečenými lístečky a cukrovými perličkami.
Pokud si budete chtít udělat také vlastní těsto - recept na domácí listové těsto najdete zde.
Načítám komentáře...