Nadýchaný věnec s pusinkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z listového těsta vyválejte placku o průměru asi 28 cm, položte ji na pečicí papír, podle pokličky nebo talíře vykrojte kruh o průměru asi 28 cm, vykrojte i střed kruhu, těsto propíchejte vidličkou, vložte do předehřáté trouby a upečte.

Z odřezků těsta upečte lístečky.

Z bílků a lžíce citronové šťávy ušlehejte sníh, zašlehejte do něj po částech pískový cukr. Dejte do sáčku s hladkou hubičkou, nastříkejte věnec na pečicí papír podle velikosti upečeného listového těsta (nebo upečte jednotlivé pusinky), vložte je do předehřáté trouby a zvolna pečte (sušte) asi při 100 °C 1 hodinu.

Vanilkový puding, žloutky a 2 lžíce cukru dobře rozmíchejte v mléce, za stálého míchání svařte na hustý puding, ihned vmíchejte máslo, rum a ve studené vodě puding míchejte tak dlouho, až zchladne.

Šlehačku ušlehejte se 100 ml mléka, po částech ji vmíchejte do krému. Dejte do sáčku a nastříkejte na listové těsto. Navrch položte pusinkový věnec nebo jednotlivé pusinky, pokropte čokoládovou polevou a ozdobte upečenými lístečky a cukrovými perličkami.

Pokud si budete chtít udělat také vlastní těsto - recept na domácí listové těsto najdete zde.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...