Plněné kremrolky
Seznam surovin
- listové těsto 1 balení (mražené)
- smetana na šlehání 4 decilitry
- čokoláda 50 gramů (rozpuštěná)
- cukr moučkový 2 lžíce
- ztužovač šlehačky 2 balíčky
- tuk 15 gramů (rozpuštěný)
- mouka pšeničná hladká (na vál)
Postup přípravy
Rozmrzlé listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na dva pláty silné 2 mm a každý rádýlkem nakrájíme na proužky široké asi 2 cm a dlouhé asi 14 - 16 cm.
Kovové formičky na trubičky potřeme malým množstvím tuku a obtočíme je proužky těsta. Položíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 9 - 10 minut dorůžova. Upečené trubičky necháme vychladnout, pak je opatrně stáhneme z kovových formiček, konce namočíme do rozpuštěné čokolády a necháme ztuhnout.
Smetanu s oběma ztužovači a cukrem vyšleháme dohusta. Šlehačkou naplníme cukrářský sáček s řezanou trubičkou a nastříkáme ji do připravených kremrolí.
Recept na domácí listové těsto najdete zde.
Poznámka k receptu
Před podáváním můžete kremrole ještě poprášit moučkovým cukrem nebo konce namočené do čokolády před ztuhnutím obalit v nasekaných oříšcích.
Načítám komentáře...