Plněné trubičky s čokoládovou pěnou

Seznam surovin

Na pěnu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejprve připravíme pěnu. Čokoládu rozlámeme na kousky a společně s likérem a máslem ji rozpustíme v kovové misce ponořené v horké vodě. V druhé misce našleháme žloutky, postupně do nich zašleháme čokoládu a občas promícháme. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh, přidáme cukr a šleháme do tuha. Sníh pak po částech opatrně vmícháme do čokolády se žloutky a pěnu necháme v chladu alespoň 4 hodiny ztuhnout.

Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný 2 – 3 mm a nakrájíme ho asi na 12 pruhů širokých 3 cm a dlouhých 15 - 20 cm. Každý obtočíme kolem jedné kovové trubičky lehce potřené máslem tak, aby se těsto lehce překrývalo a trubičky rozložíme na plech vytřený studenou vodou, potřeme je vejcem rozmíchaným se smetanou, posypeme drcenými sušenkami a upečeme při 220 °C dozlatova.

Trubičky necháme lehce zchladnout, pak je opatrně stáhneme z formiček a po vychladnutí je pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou naplníme pěnou. Necháme je vychladit a před podáváním pocukrujeme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...