Plněné trubičky s čokoládovou pěnou
Seznam surovin
- listové těsto 500 gramů
- sušenky máslové 2 lžíce (drcené)
- mouka (na vál)
- máslo (na potření trubiček)
- smetana na vaření 2 lžíce (na potření)
- vejce 1 kus (na potření)
- cukr moučkový (na posypání)
Na pěnu:
- čokoláda hořká 200 gramů
- vejce 5 kusů
- máslo 50 gramů
- cukr 2 lžíce
- likér kávový 2 lžíce
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Nejprve připravíme pěnu. Čokoládu rozlámeme na kousky a společně s likérem a máslem ji rozpustíme v kovové misce ponořené v horké vodě. V druhé misce našleháme žloutky, postupně do nich zašleháme čokoládu a občas promícháme. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh, přidáme cukr a šleháme do tuha. Sníh pak po částech opatrně vmícháme do čokolády se žloutky a pěnu necháme v chladu alespoň 4 hodiny ztuhnout.
Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný 2 – 3 mm a nakrájíme ho asi na 12 pruhů širokých 3 cm a dlouhých 15 - 20 cm. Každý obtočíme kolem jedné kovové trubičky lehce potřené máslem tak, aby se těsto lehce překrývalo a trubičky rozložíme na plech vytřený studenou vodou, potřeme je vejcem rozmíchaným se smetanou, posypeme drcenými sušenkami a upečeme při 220 °C dozlatova.
Trubičky necháme lehce zchladnout, pak je opatrně stáhneme z formiček a po vychladnutí je pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou naplníme pěnou. Necháme je vychladit a před podáváním pocukrujeme.
Načítám komentáře...