Vánoční mille feuille
Seznam surovin
- listové těsto 1 balíček
- jablka 4 kusy (menší)
- cukr krupice 8 lžic
- cukr vanilkový 1 balíček
- mouka pšeničná hladká (na vál)
Postup přípravy
Jablka omyjeme, osušíme a vykrojíme z nich opatrně jádřince tak, aby jablka zůstala v celku.
Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 5 mm a vykrojíme z něj osm koleček o trochu větším průměru, než je průměr jablek. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 180 °C je upečeme dozlatova.
Krupicový a vanilkový cukr nasypeme na teflonovou pánev a zahřejeme ho, až se rozpustí na karamel. Pak do pánve přidáme jablka, pozvolna je ze všech stran v karamelu prohřejeme a přeložíme na tác pokrytý papírem na pečení.
Na čtyři dezertní talířky postupně vrstvíme střídavě upečená kolečka těsta a jablka (čím vyšší věžičky vytvoříme, tím lépe). Na závěr věžičky přelijeme zbylým horkým karamelem z pánve a ihned podáváme.
Načítám komentáře...