Vánoční Mille-feuille II.
Seznam surovin
- listové těsto 1 balení
- sýr Mascarpone 200 gramů
- cukr moučkový 50 gramů
- cukr vanilkový 1 balení
- smetana na šlehání 1 kelímek
- ztužovač šlehačky 1 balení
- vaječný koňak 2 lžíce
- ovoce (jahody, mandarinky a pod.)
- ořechy lískové 2 lžíce (jemně nasekané, na posypání)
Postup přípravy
Balíček těsta tence rozválejte, nakrájejte na pruhy cca 10, 8 a 5 cm širokých, ty rozkrájejte na trojúhelníky, položte je na plech a upečte ve vyhřáté troubě. Nechte vychladnout.
Utřete mascarpone s vaječným koňakem a oběma cukry. Ušlehejte smetanu se ztužovačem šlehačky a vmíchejte ji do mascarpone.
Krémem spojte dva až tři různě velké kousky těsta, ozdobte ovocem a posypte lehce lískovými oříšky.
Recept na domácí listové těsto najdete zde.
Načítám komentáře...