Francouzský třešňový nákyp
Seznam surovin
- těsto 1 balení (na lívance)
- třešně 200 gramů (vypeckované)
- vejce 2 kusy
- rum 2 lžíce
- máslo (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
- cukr moučkový (na posypání)
- třešně 1 hrst (na ozdobu)
Postup přípravy
Těsto připravíme podle návodu na obalu a vmícháme do něj žloutky, rum a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Zapékací misku vytřeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Nalijeme do ní těsto, vmícháme třešně, misku vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 20 minut.
Hotový nákyp poprášíme moučkovým cukrem, necháme vychladnout a nakonec ho ozdobíme třešněmi.
Načítám komentáře...