Trhanec s ovocem
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 120 gramů
- vejce 2 kusy
- mléko 2,5 decilitru
- cukr krupice 25 gramů
- sůl 1 špetka
- tuk 80 gramů (na opečení)
- ovoce (čerstvé, rozmražené nebo kompotované, na ozdobení)
- cukr vanilkový (na posypání)
Postup přípravy
V míse rozšleháme žloutky s krupicovým cukrem. Postupně po částech vmícháme střídavě polohrubou mouku a mléko, až vznikne hladké polotekuté těsto bez žmolků. Přidáme do něj špetku soli a na závěr vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Na pánvi rozehřejeme část tuku, nalijeme do něj čtvrtinu těsta a upečeme nejprve z jedné a pak i z druhé strany silnější omeletu. Roztrháme ji na pánvi dvěma vidličkami a ještě trochu opečeme.
Hotový trhanec přeložíme na talíř posypeme vanilkovým cukrem, ozdobíme ovocem a ihned podáváme.
Stejným způsobem připravíme ze zbylého těsta další tři trhance (nebo upečeme na velké pánvi jednu velkou silnou omeletu, roztrháme ji, opečeme a rozdělíme na čtyři porce).
Načítám komentáře...