Základní lité těsto
Postup přípravy
Celá vejce rozklepneme do mísy. Připravíme si mouku. Vybereme-li hladkou, těsto se bude lépe lít, polohrubá se zase snadněji rozmíchá a v těstě nevzniknou žmolky.
Do mísy s vejci přilijeme mléko a vše dobře rozšleháme, nejlépe metličkou. Do rozšlehaných vajec s mlékem přisypeme mouku a přidáme i sůl. Do mísy ještě přilijeme vodu (nemusíme všechnu, aby těstíčko nebylo příliš řídké) a vše opět dobře rozšleháme, až vznikne hladké těstíčko.
Připravené těstíčko musí být polohusté. Když do něj namočíme prst a vyjmeme ho, nesmí z něj těsto ihned ztéci. Je-li příliš husté, zředíme ho ještě trochou mléka a necháme 15 minut odpočinout.
Pánev potřete olejem a nechte ho rozehřát. Naběračkou vždy nalijte na pánev část těsta a rozetřete až ke krajům. Opečte palačinky z obou stran a přendejte na talíř.
Načítám komentáře...