Nejlepší těsto na Red velvet

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vybranou formu vymažte máslem a vysypte moukou nebo vyložte pečicím papírem. do mísy prosejte mouku, kakao a vmíchejte sůl. máslo vyšlehejte s cukrem do nadýchané pěny. Postupně zašlehejte vanilkový extrakt a vejce. podmáslí obarvěte gelovou barvou (množství závisí na druhu – koncentrovanější barvy bude stačit lžička, jiné i lžíce). Do máslové směsi střídavě zašlehávejte mouku a podmáslí. nakonec smíchejte ocet se sodou a rychle vmíchejte do těsta. Vylijte ho do formy a pečte na 180°c asi 30–45 minut.

Poznámka k receptu

Těst na red velvet existuje celá řada, tohle je ale nejlepší – vláčné a zároveň nadýchané. použijte ho jako základ na dort nebo cupcakes, upečte z něj bábovku, chlebíček nebo vytvarujte cake pops. Možnosti jsou nekonečné.

forma o průměru 20cm

forma na bábovku nebo malý pekáč

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...