Nejlepší těsto na Red velvet
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- cukr krupice 250 gramů
- máslo 115 gramů (změklé)
- podmáslí 250 mililitrů
- kakao 2 lžíce
- vejce 2 kusy
- vanilkový extrakt 1 lžíce
- ocet vinný 1,5 lžičky (bílý)
- jedlá soda 1 lžička
- sůl 1 špetka (velká špetka)
- gelové barvy na potraviny (červená)
Postup přípravy
Vybranou formu vymažte máslem a vysypte moukou nebo vyložte pečicím papírem. do mísy prosejte mouku, kakao a vmíchejte sůl. máslo vyšlehejte s cukrem do nadýchané pěny. Postupně zašlehejte vanilkový extrakt a vejce. podmáslí obarvěte gelovou barvou (množství závisí na druhu – koncentrovanější barvy bude stačit lžička, jiné i lžíce). Do máslové směsi střídavě zašlehávejte mouku a podmáslí. nakonec smíchejte ocet se sodou a rychle vmíchejte do těsta. Vylijte ho do formy a pečte na 180°c asi 30–45 minut.
Poznámka k receptu
Těst na red velvet existuje celá řada, tohle je ale nejlepší – vláčné a zároveň nadýchané. použijte ho jako základ na dort nebo cupcakes, upečte z něj bábovku, chlebíček nebo vytvarujte cake pops. Možnosti jsou nekonečné.
forma o průměru 20cm
forma na bábovku nebo malý pekáč
Načítám komentáře...