Banánky s krémem
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 160 gramů
- máslo 100 gramů (nebo Hera)
- vejce 4 kusy
- mléko 2,6 decilitru
- kypřící prášek do pečiva 1/2 lžičky
- sůl 1 špetka
Na krém:
- máslo 125 gramů
- cukr moučkový 100 gramů
- mléko 5 decilitrů
- pudinkový prášek 1,5 balíčku (čokoládový)
- rum 1/2 decilitru
Postup přípravy
V kastrolu přivedeme k varu mléko s tukem a špetkou soli. Přisypeme mouku, stáhneme z ohně, zamícháme a opět zahříváme za stálého míchání (odpalujeme), dokud nevznikne hladké lesklé těsto, které se nechytá vařečky ani stěn kastrolu. Necháme ho chvíli vychladnout, přeložíme ho do mísy a když zchladne, vmícháme jedno po druhém vejce. Na závěr do těsta vmícháme prášek do pečiva.
Těsto naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou menšího průměru a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme tvary malých banánků. Vložíme je do trouby vyhřáté na 200 – 220 °C, po 7 minutách je zkontrolujeme a dopečeme dozlatova. Během prvních 7 minut troubu v žádném případě neotevíráme, aby těsto nekleslo. Po vytažení z trouby každý banánek vodorovně rozkrojíme a necháme vychladnout.
Z mléka, rumu a pudinkového prášku uvaříme pudink. Máslo s prosátým cukrem dobře vyšleháme do pěny a po částech do ní vešleháme pudink zchladlý asi na 40 °C.
Na půlky banánků nastříkáme cukrářským sáčkem krém, spojíme je opět k sobě a konce banánků namočíme v rozehřáté čokoládové polevě.
Načítám komentáře...