Čokoládové větrníky
Seznam surovin
- odpalované těsto 1 dávka
- tuk (na vymazání plechu)
- čokoládová poleva tmavá 130 gramů (na ozdobení )
Na náplň I:
- smetana na šlehání 350 gramů
- čokoláda hořká 150 gramů
- cukr vanilkový 1 balíček
Na náplň II:
- smetana na šlehání 250 gramů
- čokoláda bílá 150 gramů
- cukr vanilkový 2 balíčky
Postup přípravy
Smetanu na náplň I přivedeme k varu, přidáme nakrájenou hořkou čokoládu a vanilkový cukr a mícháme, až se čokoláda rozpustí. Krém necháme vychladit do druhého dne. Stejným způsobem připravíme i náplň z bílé čokolády.
Těsto naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na vymazaný plech nastříkáme malá kolečka – větrníky. Vložíme je do trouby vyhřáté na 230 °C a krátce zapečeme (asi 5 minut), až se těsto nafoukne. Troubu přitom neotevíráme. Pak snížíme teplotu na 160 – 170 °C, větrníky dopečeme dozlatova a necháme prochladnout.
Obě vychlazené náplně vyšleháme (každou zvlášť). prochladlé větrníky podélně rozkrojíme a na spodní díl nastříkáme cukrářským sáčkem nejdříve šlehačku s bílou čokoládou. Na ni nastříkáme tmavou čokoládovou šlehačkou a přiklopíme vrchním dílem větrníku, který přestříkáme rozehřátou čokoládovou polevou a necháme zaschnout.
Recept na odpalované těsto najdete zde.
Načítám komentáře...