Paris-brest

Seznam surovin

Odpalované těsto:

Karamelizované ořechy (tzv. Praliné):

Krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Podle bodu 1 a 2 z receptu na vanilkové éclairs si připravte odpalované těsto. Dejte je do cukrářského sáčku se širokou hvězdicovou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem tvořte kolečka o průměru 10 cm. Posypte je plátky mandlí a pečte 20 - 25 minut.

2. Zatím si připravte tzv. pastu praliné. Ořechy opražte na pánvi a zbavte je slupek. Na pánvi pak zkaramelizujte cukr, nechte ho rozpustit bez míchání. Přisypte ořechy, až pak zamíchejte, aby se rovnoměrně obalily karamelem, vlijte na pečicí papír a nechte zatvrdnout.

3. Třetinu ořechů nasekejte, zbytek rozmixujte na pastu, trvá to asi 8 minut.

4. Podle bodu 3 z receptu na éclairs připravte krém. Změklé máslo vyšlehejte s pastou praliné, přimíchejte chladný žloutkový krém a krátce prošlehejte. Přesuňte do cukrářského sáčku. 5. Upečené kruhy podélně rozřízněte, na spodní díly naneste krém, posypte zbylými nasekanými karamelizovanými ořechy a přiklopte vrchním dílem. Před servírováním poprašte moučkovým cukrem.

Recept na Vanilkové éclairs najdete zde.

Poznámka k receptu

  • Dezert vznikl v roce 1910 na počest cyklistického závodu Paříž - Brest - Paříž, tvarem tedy připomíná kolo.
  • Ingredience na 8 menších nebo 1 velký.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...