Sladké labutě
Seznam surovin
- odpalované těsto 1 dávka
- pudinkový krém 200 gramů (vanilkový, doma připravený nebo kupovaný)
- smetana na šlehání 150 gramů (rostlinná)
- smetana na šlehání 150 gramů
- vaječný koňak 60 gramů
- tuk (na vymazání plechu)
- cukr moučkový (na posypání)
Postup přípravy
Třetinu těsta naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na vymazaný plech nastříkáme oválky nebo „srdíčka“ (nemáme-li cukrářský sáček, vytvarujeme lžící malé hromádky). Ze zbylého těsta nastříkáme sáčkem s úzkou hladkou trubičkou tvary podobné číslici 2. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 230 °C, krátce zapečeme, až se těsto nafoukne (asi 5 minut, troubu přitom neotvíráme), pak snížíme teplotu na 160 – 170 °C a dopečeme dozlatova.
Korpusy necháme vychladnout a mezitím připravíme krém. Rostlinnou smetanu vyšleháme, zašleháme do ní našlehanou šlehačku a vyšleháme do pevna. Zlehka vmícháme pudink a ochutíme vaječným likérem, případně ještě podle chuti přisladíme.
Upečené oválky nebo srdíčka podélně rozkrojíme a vrchní díly ještě podélně rozpůlíme. Na spodní díly nastříkáme cukrářským sáčkem krém, vmáčkneme do něj upečené „dvojky“ jako krky s hlavičkami a na závěr do krému lehce vmáčkneme rozpůlené vršky jako křidélka. Před podáváním labutě pocukrujeme.
Recept na odpalované těsto najdete zde.
Načítám komentáře...