Sladké pudinkové mraky
Seznam surovin
- vejce 6 kusů
- voda 2,5 decilitru
- Hera 150 gramů
- sůl
- máslo 25 gramů (na vymazání)
- čokoládová poleva tmavá 30 gramů (na ozdobu)
Na krém:
- máslo 250 gramů
- mléko 5 decilitrů
- cukr moučkový 100 gramů
- pudinkový prášek vanilkový 2 balení
- cukr vanilkový 1 balíček
- rum hnědý - tuzemský 2 lžíce (40%)
Postup přípravy
V kastrůlku svaříme vodu s tukem a solí. Plamen stáhneme na minimum, naráz vsypeme všechnu mouku a vařečkou mícháme, aby se neutvořily hrudky. Dále těsto mícháme - odpalujeme, až vytvoří kompaktní bochánek a odděluje se ode dna kastrůlku. Přeložíme ho do misky a za častého míchání ho necháme prochladnout. Na závěr do teplého (ne horkého) těsta po jednom zašleháme vejce.
Dva plechy potřeme tenkou vrstvou másla a pokropíme je vodou. Na každý rozetřeme polovinu těsta, vložíme je do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 6 minut. Pak teplotu snížíme na 185 °C a těsto pečeme ještě asi 10 minut. Během pečení troubu neotvíráme! Upečené korpusy necháme vychladnout.
Na krém přivedeme k varu 3,5 dl mléka. Ve zbylém mléce rozmícháme pudinkové prášky a vanilinový cukr. Směs přilijeme do vroucího mléka a za stálého míchání 2 minuty vaříme na mírném ohni. Pudink za častého míchání vychladíme a do téměř vychladlého pudinku vešleháme střídavě cukr a změklé máslo. Nakonec do něj vešleháme rum.
Krém rozetřeme na jeden korpus. Druhý nakrájíme na řezy a ty opět složíme na krém (aby se dal moučník dobře krájet). Moučník necháme vychladit, pak ho ozdobíme polevou a po jejím zaschnutí nakrájíme moučník na řezy.
Načítám komentáře...