Základní odpalované těsto
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- vejce 4 kusy
- olej 80 gramů
- voda 2,7 decilitru
- sůl
Postup přípravy
Do kastrolu nalijeme vodu, přidáme olej a malou špetku soli a přivedeme k varu. Do vroucí vody s olejem přisypeme prosátou hladkou mouku a důkladně promícháme.
Vzniklé těsto stále restujeme na mírném ohni za stálého důkladného míchání (odpalujeme), až se přestane lepit na dno a vařečku. Horké těsto vložíme do studené mísy a za stálého míchání a propracovávání ho necháme vychladnout (můžeme použít i hnětací robot).
Do studeného těsta vmícháme jedno po druhém vejce, každé do těsta dobře zatřeme a dále propracováváme vařečkou, až vznikne hladké, husté, leské, ale i měkké a lepkavé těsto.
Připravené těsto naplníme do cukrářského sáčku s větší trubičkou a stříkáme na vymazaný plech do různých tvarů (můžeme použít i navlhčenou lžíci), které pak upečeme.
Načítám komentáře...