Ovocné bochánky z tvarohového těsta
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 500 gramů (na pomoučení válu)
- kypřící prášek do pečiva 1 balení
- cukr moučkový 125 gramů (+50 gramů na posypání )
- cukr vanilkový 1 balení
- tvaroh měkký 250 gramů
- máslo 125 gramů
- vejce 2 kusy
- ovoce sušené 250 gramů (meruňky, brusinky, švestky)
- mandle 75 gramů
- ořechy lískové 75 gramů
- sůl
Postup přípravy
1. Z mouky smíchané s práškem do pečiva, cukrů, tvarohu, másla, vajec a špetky soli vypracujte tužší kompaktní těsto.
2. Přidejte do něj nahrubo pokrájené sušené ovoce, mandle a ořechy.
3. Těsto ještě důkladně propracujte a na pomoučeném válu z něj vytvořte dva bochánky.
4. Zakryjte je alobalem a pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 50 minut. 5. Před porcováním bochánky bohatě poprašte moučkovým cukrem
Poznámka k receptu
Velice zajímavého chuťového efektu dosáhnete, když do těsta přidáte i kousky marcipánu.
Načítám komentáře...